Alles over de Sega Master System

De Sega Master System (ook wel SMS) is een derde generatie spelcomputer die in 1985 in Japan werd uitgebracht als de Sega Mark III. In 1987 kwam de Master System naar Europa. Het was de eerste geslaagde home console van Sega en bleek de opmars te zijn naar de nog veel succesvollere Sega Mega Drive.

In een tijd waarin Nintendo de game-industrie veroverde met Mario, was het een enorme uitdaging om als nieuwe fabrikant de markt te betreden. Sega bleek in staat om veel kinderen een onvergetelijke jeugd te bezorgen.

8-bit powerhouse

De 8-bit Master System is veel krachtiger dan de grootste concurrent, de NES. De processor heeft een kloksnelheid die ruim twee keer hoger ligt, het werkgeheugen is vier keer zo groot en de videogeheugen zelfs achter keer. Ook kan de Master System meer kleuren tonen. Toegegeven: als je de consoles van nu gewend bent, vallen die verschillen niet meer echt op. Maar ze zijn er wel degelijk en dan zijn wij ook de moeilijkste niet: kudos aan Sega. 👍

Sega Master System Console of Games Kopen

Ons Sega Master System assortiment is opgedeeld in twee groepen:

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels en andere accessoires. Onze consoles zijn refurbished en klaar voor een avontuur bij een nieuw baasje. 😉
  • Alle Sega Master System spellen staan onder Games.

Arcade fun

De Sega Master System kon niet op tegen de NES, maar wist toch een indrukwekkende verzameling games te bieden. De arcade games als Psycho Fox, Operation Wolf en California Games zijn stuk voor stuk vermakelijke games die alleen of met een vriend gespeeld kunnen worden.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock