Alles over de Sega Saturn

Na het grote succes van de Sega Mega Drive bracht Sega in 1995 de Sega Saturn uit in Europa. De Saturn was een hit in Japan waar deze ongeveer 8 maanden eerder al gelanceerd was. In het Westen bleef dit succes uit. De komst van de N64 en de aankondiging van de Playstation deden de Sega Saturn de das om. Maar dit lelijke eendje weet ons op een bijzondere manier toch te raken. Het was niet de console die bij ieder gezin in de huiskamer kwam te staan, maar als je er wel een had, kon je er echt wel toffe games op spelen. En als retro gamer moet je deze console ook zeker in je collectie hebben. 😀

SEGA Saturn Console of Games kopen

Ons Sega Saturn-assortiment is opgedeeld in twee groepen.

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle refurbished spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires.
  • Alle spellen staan onder Games. Al onze Sega Saturn Games zijn originele Europese games.

Waarom het goed (mis)ging met de Sega Saturn

Sega Saturn games, zoals NiGHTS Into Dreams, Panzer Dragoon Saga, Sega Rally Championship en Burning Rangers, zijn klassiekers die ook nu nog veel fun bieden. En deze toffe games zijn dan ook helemaal niet het probleem.

De Sega Saturn had en heeft het nog steeds in zich om een hele goede console te zijn. Maar er ging teveel mis bij de launch, waardoor Sega uiteindelijk overal naast greep.

  • Sega verraste door opeens aan te kondigen dat de Saturn te koop was voor 1200 gulden, vier maanden voordat de release gepland stond. De console was slecht verkrijgbaar en veel gamers werden dan ook teleurgesteld.
  • Sony kondigde op dezelfde dag de Playstation aan. Maar die zou wel even 400 gulden minder kosten. Ja, dat maakte de keuze ineens een stuk makkelijker.
  • De launch line-up was niet top. Ontwikkelaars hadden de vervroegde launch niet verwacht en de release van een nieuwe Sonic game werd ook uitgesteld.
verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock